Niek van den Adel -een sprekervanDeSpreker

Image

Niek van den Adel

Bio

In 2010 ging Niek onderuit met zijn motor en belandde hij in een rolstoel. In zijn inspiratiesessies maakt hij vaak gebruik van zijn eigen ervaringen. Hij neemt de zaal mee in verhalen over dienstverlening.

Op zijn 28e had Niek van den Adel alles; Een dikke baan, dikke auto, dik salaris en een dikke buik. O ja, en een motor. Die bezorgde hem de dwarslaesie en pijn. Veel pijn. Hij trouwde met zijn ergotherapeute, kreeg drie dochters, zette drie bedrijven op, schreef de boeken ‘Crash‘, ‘De Lamme leidt De Blinde‘ en ‘Zet de patiënt op 2‘, werd een graag geziene gast op tv, YouTube en in podcasts en spreekt wereldwijd voor duizenden mensen, ondernemers en leiders.

Hij deed bovendien iets wat de medische wetenschap als onmogelijk beschouwde. Hij bouwde 90% van zijn medicatie af en leerde letterlijk pijn weer beter te verdragen in zijn leven. Hij leerde weer wat de essentie van veerkracht betekend. Het betekend zonder zorgen de toekomst in kunnen kijken. Elke verandering in mijn organisatie of privé kan je omdat je weet, voelt en gelooft dat je hem aan kan. Veerkracht is een spier, die kan je trainen, maar het vergt kei en keihard werken. Veerkracht ontwikkelen is de oorzaak aanpakken, pijnpillen slikken slechts een symptoom bestrijding.

De vraag naar wendbaarheid, flexibiliteit en originaliteit neemt toe. En tegelijkertijd… zijn er zoveel ballen in de lucht te houden dat we liever de dingen doen op vertrouwde wijze. Verandering is zowel voor organisatie als mens een uitdaging momenteel. Maar één ding is zeker, de enige constante die wij kennen is verandering. Sterker nog je kan er door groeien. Van Veerkracht naar vierkracht noemt hij dat. Niek neemt zijn luisteraars mee in het ontwikkelen van een posttraumatisch groeisyndroom. Oftewel, hoe maak je van verandering, van tegenslag van pijn juist een groei moment? Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf veerkrachtiger wordt klaar bent voor de crisis waar we onszelf weer in aan het praten zijn?

Mede mogelijk gemaakt door

Image