Allan Hardenberg -een sprekervanQuality Bookings

Image

Allan Hardenberg

Bio

Kwaliteit en innovatie staat voorop bij Allan en zijn inmiddels 85-koppige team. Wat duidelijk naar voren komt bij larger-than-life producties zoals AMF (Amsterdam Music Festival), The Flying Dutch en Armin van Buuren’s wereldwijde Armin Only en A State Of Trance tournees. Het startpunt bij het creëren van een nieuw concepten is altijd de bezoeker, plus geen enkele show mag hetzelfde zijn én elke nieuwe productie is voorzien van de laatste innovatieve ontwikkelingen. Van bar tot podium, van ticketsysteem tot veilige looproutes –– over elk detail wordt nauwkeurig nagedacht. Iets wat Allan al vroeg meekreeg bij de discotheek in Zwijndrecht waar hij in 1990 zijn carrière begon als glazenhaler en het al snel schopte tot bedrijfsleider. Zeven jaar later begint hij met het organiseren van eigen feesten, om 10 jaar daarna ALDA op te richten met goede vriend David Lewis. Ze maken aan elkaar de belofte om producties neer te zetten die de dance industrie zullen veranderen.

Inmiddels, 14 jaar later, produceert ALDA o.a. aan de duizendste show van Armin van Buuren’s wereldberoemde A State Of Trance (ASOT) concept. Een game-changer binnen de industrie doordat er nooit gekort is op het realiseren van grootse ideeën en er constant wordt geïnnoveerd op het gebied van (digitale) techniek. Wat zichtbaar heeft bijgedragen aan het bouwen van een sterk onderscheidend show concept. De eerste show van Armin waar ALDA bij betrokken was voor een publiek van 5.000 mensen, tegenwoordig trekt een gemiddelde show 55.000 mensen. Een enorme groei voor Armin, maar ook voor Allan en zijn team.

“De artiest heeft bij ons altijd centraal gestaan of het nou om een solo show van Armin of Hardwell gaat, of een festival met ontzettend veel verschillende stages en artiesten, als organisator staan we niet op het podium maar bouwen we het podium. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat de artiest de best mogelijke show kan geven. Onze focus zal altijd ‘achter de schermen’ liggen, toch ben ik met de jaren gaan inzien dat het voor de bezoeker ook van belang is om de organisator te leren kennen. Dus proberen we met ALDA steeds zichtbaarder te worden.” vertelt Allan.

Aan zichtbaarheid achter de schermen ligt het niet, al jaren wordt er vanuit verschillende hoeken van de wereld gekeken naar ALDA. In Nederland drukken ze, voor het grote publiek, in 2015 hun stempel op de evenementenindustrie met The Flying Dutch. Het dance evenement waarbij wereldberoemde DJs als Afrojack, Martin Garrix en Tiësto op één dag per helikopter naar Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven worden gevlogen om op te treden voor maar liefst 120.000 muziekliefhebbers, in totaal.

Mede mogelijk gemaakt door

Image